Det verkar som sommaren kommit nu, härligt!
Idag har barnen lekt så det stått härliga till på vår altan.
Imorgon är vi bjudna på studentmottagning så då bjuds det med all säkerhet på massor av gottigheter,så det blir ingen hemlagad middag imorgon....Men först ännu ett matigt tips från mig.
Älskar, som säkert många av er vet, fisk i olika former, men är urdålig på att laga det. Men lax brukar inte vara något problem. Idag blev det Citronlax i ugn
som uppskattades av både barnen och mig, så himla lättlagat och framförallt gott!
Är dessvärre inget större fan av kokt potatis så idag svängde jag ihop hemgjort potatismos som jag serverade till, till barnens stora glädje.
Receptet har jag fått av fina Jemima.*tack,tack!* och lyder så här:
4 halvtinade laxfiléer
Såsen:
1 burk lätt creme´fraiche
1 dl matlagningsgrädde
1 msk citronsaft (gärna nypressad)
ca 1-2 msk hackade färska eller torkade örtkryddor såsom timjan eller salvia eller varför inte både ock?
Sätt ugnen på 225 grader
Smör en ugnfast form och lägg i laxfiléerna. Salta och peppra något. Rör sedan ihop alla ingredienser till såsen och bred över fisken. Ställ in i ugnen och tillaga i ca. 25 minuter.
Servera med kokt potatis eller ännu hellre hemgjort potatismos.
Alla har väl säkert sina"knep" när det gäller potatismos ,men så här brukar jag göra: Koka skalad potatis av möjlig sort. Mosa först med en gaffel, tillsätt sedan smör&rapsolja och kör runt lite med elvispen innan du tillsätter 1 dl varm mjölk, vispa lite till och smaksätt med lite salt och muskotnöt. mumsfilibabba!!!
1 kommentar:
Nejnej, det där kan du inte ha fått av mig. :D Jag använder aldrig lätt creme fraiche eller matlagningsgrädde. :)
Skicka en kommentar