onsdag 19 maj 2010

Fisk i ugn

Här kommer ett middagstips till som jag testlagade idag och som jag bara måste skriva ner innan jag glömmer av hur jag gjorde.
Vi är ganska dåliga på att laga till fisk i detta hushållet, vilket är synd då vi (läs mest jag) älskar fisk.
Oftast blir något med lax eller fiskpinnar, så idag testade jag att göra en variant på fiskgratäng, minus potatismos. Det blev jättegott och familjens minsting som är lite av den kräsna sorten gapade stort och smackade belåtet!
Detta behövs för ca 6 portioner:
( Brukar alltid göra minst 2 portioner mer än vad som behövs så maken kan få med sig till lunchlåda dagen därpå och som jag kan äta här hemma)
2 paket (ca. sammanlagt 800g ) fryst torsk eller kolja
1 fiskbuljong tärning
2,5 dl vatten
0,5 dl vitt matlagningsvin eller "vanligt" vitt vin
2,5 dl matlagningsgrädde
3 dl cremé fraiche (valfri fetthalt)
1,5 msk mjöl+ vatten till såsredningen
1 msk hackad dill
salt och peppar
Sätt ugnen på 210 grader. Smör en eldfast form. Dela fiskfiléerna i mindre bitar och lägg dem i formen. Salta och peppra lite lätt. Koka upp 2,5 dl vatten lägg i fiskbuljongen och låt den lösas upp. Tillsätt sedan cremé fraiche och matlagningsvin. Häll i såsredningen och låt puttra ihop några minuter, tillsätt sedan grädden och dillen, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och sätt in formen i ugnen i ca 20 minuter, beroende på ugn. Servera med kokt potatis, mumsfilibabba!!!!


2 kommentarer:

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Åh, det lät och såg jättegott ut!! Måste prova!
Kram

Nazima sa...

Ja, gör det!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails