Idag har det tack och lov inte varit det snökaos som hela Västra Götaland hade igår, men kallt har det dock varit så det räckt och blivit över.
Idag vågade vi oss ut med bilen.
Behövde en del i matväg så en sväng till mataffären blev det.
Förutom att handla så vi roat oss med att mysa här hemma, laga och äta en god middag. Gillar verkligen det som nog var vanligare förr med "söndagsmiddag". Visserligen kanske man inte behöver äta stek med potatis och gräddsås, men själva principen att äta något lite festligare och kosta på sig dessert och fin dukning, tilltalar mig.
Vad tycker ni? är söndagsmiddag en "tradition" som borde hamna mer i ljuset?
Till varmrätt blev det Papardelle med räk-och vitlökssås och till efterrätt Molten Chocolate cake med vispgrädde.Mmmmm, så gott det var.
Behöver jag tillägga att jag fortfarande är mätt och belåten?
Kanske inte den bästa viktväktarmaten, men jag fick utnyttjat min veckobonus så då gjorde det inget,tyckte jag.
Imorgon är det "nya tag" som gäller och inget i kak-och godisväg för min del.
Tycker det är ganska enkelt att avstå det på veckorna och unna sig lite gott till helgen. Nu är dessutom både apelsinerna och bananerna så söta och goda, så mitt sötbehov stillas av det.
Papardelle med räk-och vitlökssås 4 portioner:
3 msk olivolja
3 msk smör
4-5 skalade och pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpure´
1 1/2 vitt matlagningsvin
450g pappardelle eller spaghetti om man hellre vill ha det.
350 färska eller frysta räkor
1 1/2 dl grädde av valfri fetthalt
salt & peppar.
Hetta upp oljan i en gryta och smält smöret på medel till låg värme. Lägg i vitlöken och fräs tills vitlöken börjar få färg. Rör ner tomatpure´och vin och låt koka i ca. 10 minuter.
Skala under tiden räkorna, om du använder dig av oskalade räkor.
Rör ner matlagningsgrädden i grytan och låt koka ihop några minuter, smaka av med salt och peppa.
Tillsätt räkorna och låt dom endast bli varma, inte koka, för då blir räkorna sega och tråkiga!
Koka pastan och häll av. Lägg över pastan i en varm serveringsform och häll såsen över. blanda väl och servera genast, gärna med lite riven parmesan.
Molten Chocolate cake 4 portioner
100g mörk choklad
100g smör (eller margarin)
2 ägg
1 dl socker
1/2 dl vetemjöl
Smör att smörja formarna med
Sätt ugnen på 180 grader. Smält chokladen i ett vattenbad. Skär smöret i mindre bitar och låt det smälta med i den varma chokladen. Ställ åt sidan för att svalna. Vispa ägg och socker pösigt och sikta försiktigt ner vetemjölet. Rör sist ner den smälta chokladen. Smöra fyra portionsformar och fördela smeten i dessa. Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter för en riktigt lös kaka och ca. 13 minuter för en lite mer fast.
Servera med en klick grädde toppat med lite strössel.
6 kommentarer:
Det ser riktigt gott ut precis som allt annat du lagar :). Återinförande av söndagsmiddagen är ingen dum idé alls.
kram
Tack snälla, Jenny!
Söndagsmiddagar kan bli ett perfekt sätt att"knyta ihop" helgen med och förberedea sig inför veckan. Sista dagen att umgås på innan skola/jobb och så.
Tackar tackar! Och måste säga desamma!!!
Hit ska vi titta in ofta!
http://maxiander.blogspot.com/
Alexander & Maxime:
Tack snälla för visiten, roligt att ni gillar min blogg.
Ha en bra dag!
Mums! Vilken god meny, ska prova den där varmrätten till helgen tror jag .
Karin, det tycker jag defenitivt du ska göra, en riktig helgmiddagsrätt och gott!!!
Skicka en kommentar