Dags för lite julgotter! Jag har några godissorter som jag bakar varje år och sedan brukar jag testa en "ny" sort. I år föll lotten på konfektbitar.
Receptet är hämtat ur boken Julgodis.
Till 20-25 konfektbitar behövs:
200g mandelmassa
50g mörk blockchoklad (jag brukar använda Ica´s egna, den är bäst,tycker jag!)
1 1/2 tsk äggvita
Garnering:
Strössel ,skållad mandel eller silverkulor
Riv mandelmassan på rivjärn. Bryt chokladen i bitar och smält i i en bunke ovanpå en kastrull kokande vatten. Låt svalna. Blanda mandelmassan med chokladen och arbeta sedan in äggvitan. Forma till längder och skär i lite sneda bitar och garnera med strössel, skållad mandel eller silverkulor.
1 kommentar:
Jag har faktiskt inte gjort något julgodis än. Slutade koka knäck för flera år sedan eftersom knäcktuggandet alltför ofta resulterade i ett tandläkarbesök på nyåret. Tillhör man amalgamgenerationen så får man lov att skippa hårdtuggat godis.
De här godiset ska jag banne mig göra på direkten.
Skicka en kommentar