tisdag 15 juli 2014

PAVLOVA A´LA MORBERG & REGN


Pavlovatårta är makens  absoluta favorit när det kommer till tårtor. Lite meckig att göra, men väl värt besväret när man väl tagit första munsbiten.
Den här tårtan serverade vi på makens födelsedag för ett litet tag sedan, bakad av födelsedagsbarnet him self.
Lite längre ner kommer receptet, som kommer från Per Morberg.



Goddagens!

Långt emellan gångerna numera. Bloggen har tagit lite ofrivillig semester. Sol, bad, grillkvällar, utflykter, glass, familjetid har upptagit min tid. Idag lyser dock solen med sin frånvaro och lusten att blogga vaknade till liv igen. Regntunga moln och grått utanför fönstret denna tisdag.
Nu har vi som sagt semester, hela la familia. Inte mycket inplanerat, men några som höjdpunkter såsom besök på Skara Sommarland, tripp med husvagnen och en och annan dagsutflykt står på agendan.
Nu ska ni få det smarriga receptet på Pavlovatårtan, receptet går att dubbla,vilket maken gjorde men här är det "vanliga" receptet:

4 äggvitor
2 dl socker
1 msk maizenamjöl
1 tsk ättiksprit (12%)

Garnering:

3 dl vispgrädde
färska bär och/eller frukt, vi tog kiwi, och jordgubbar,underbar kombo!


Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa till smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen. Tillsätt sedan maizenamjöl och ättiksprit och rör om väl.
Bred ut smeten till en cirkel på en bakpappersklädd och mjölad plåt.
Grädda i ca 1 timme och 15 minuter. Stäng av värmen och låt tårtbotten stå i ugnen i minst ett par timmar, gärna över natten.
Lägg upp tårtbotten på ett fat, vispa grädden och bred ett tjockt lager vispgrädde över hela tårtan. Dekorera tårtan med frukt /och eller bär.


Trots att den kan verka krånglig att baka så är det väl värt besväret. Kombon av den söta tårtbotten och de fräscha bären/frukten gör denna tårta oslagbar!
Nu ska jag svida om till gymkläder och åka till gymmet för ett pass bodypump. Var alldeles för längesen jag var där nu.

Hej så länge!

 KRAM

1 kommentar:

Postadress Torslanda sa...

Min favorit också! Gjorde den till min födelsedag och igår också :) Tror att det blir igen till vår vovves födelsedag i helgen som kommer! Med lemoncurd är också gott.
Tack för tips om att göra dubbet, kan ju lägga dem på varandra också då!

Ha en fin kväll!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails