söndag 5 januari 2014

EN NYGAMMAL HOBBYFram tills jag mer eller mindre flyttade hemifrån, pryddes väggarna i mitt flickrum av planscher av denna typ. Japp, jag erkänner, jag var en riktig hästtjej som mer eller mindre bodde i min morfars  ladugård där min mosters fjordsto stod uppstallad, som jag fick rida så mycket jag ville.
En dag i veckan var det även ridlektion på närmaste ridklubb, vilket ochså var riktigt kul, då man fick prova på att rida olika sorters hästar och ponnyer. Men någon gång under sista året på gymnasiet kände jag att jag inte hann med hästarna längre, då jag pendlade nästan 6 mil till staden där jag gick i gymnasiet, och sedan träffade jag min, numera man och vi flyttade till Göteborg och då fanns det liksom ingen tid alls för hästar, tråkigt nog.

Ni som följer mig på Instagram har säkert sett att min stora tös började rida i höstas och har blivit en riktig hästtjej. Alla lekar hon leker här hemma har något med hästar och ridsport att göra och på fredagskvällarna vid nattningen som är dagen före veckans ridlektion brukar vi prata länge, länge om vilken häst hon kan tänkas få rida dagen efter.
Nu har mamman blivit så lockad efter alla lördagsförmiddagar i stallet att hon anmält sig till vuxengruppen, med andra ord ska jag ta upp en nygammal hobby, med lätt skräckblandad förtjusning, dock. Det var ju ändå trots allt mer än 15 år sedan jag satt på en hästrygg sist.
Hursomhest ska detta bli galet spännande och roligt!
Någon mer därute som tagit upp någon gammal kär barn/ungdomshobby? berätta gärna!

KRAM

3 kommentarer:

Bella sa...

Så kul att du tar upp din gamla hobby igen och att din stora tjej "ärvt" ditt intresse !! Det verkar så kul att rida och jag önskar jag kunde gjort det men kan inte pga av allergi så någon hästtjej har jag inte varit.

Hoppas du haft en bra start på 2014, jag har varit urusel på att läsa bloggar trots att jag varit ledig, vet helt ärligt inte vart tiden tagit vägen...

Ta väl hand om dig!

Kramar Bella

Postadress Torslanda sa...

Wow så kul! Och särskilt roligt att ni kan dela intresset hemma.

Jenny Shima sa...

Jag älskade att dansa jazzdans som barn och danspassen på mitt gym är upplagda på samma sätt dock utan uppvisning i slutet vilket inte gör mig något. Däremot märker jag mina egna framsteg.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails