En av mina absoluta favoritdesserteri alla kategorier är Pannacotta . Lent, gott och lagom sött! Det som gör Pannacottan så allsidig är de oändliga möjligheterna till att variera smaksättningen
Här har jag smaksatt den med vit choklad och serverat med blåbär. Given succé bland våra middagsgäster förra fredagen. Receptet ska ni få lite längre ner!
God fredagskväll!
Gissar att ni njuter av fredagskvällen och att helgen står för dörren. Här firar vi fredag utan mannen/pappa C, som är kvar i stan för helgkurs. Han tänker nämligen ta jägarexamen efter år av funderande. Förhoppningsvis kanske man har vilt i frysen inom en hyfsad framtid.
Fredagspåsar till barnen, Bolibompa och lite surfande för egen del präglar myset ikväll.
Förra fredagen hade vi goda vänner på middag och till dessert bjöd vi som sagt på vit chokladpannacotta med blåbär.
Här kommer receptet om ni är sugna på att testa i helgen!
4-5 dl vispgrädde
1 dl gelésocker multi
1 tsk vaniljpulver
100g vit choklad
Dekoration
200g blåbär, frysta eller färska!
2 tsk siktad florsocker
Finhacka chokladen. Koka upp grädde, gelésocker multi och vaniljpulvret.
Tillsätt chokladen och rör tills det blir slätt. Häll upp i potionsskålar/glas och ställ kallt i minst 4 timmar, gärna över natten.
Lägg på blåbären strax före servering. Avsluta med att sikta över florsocker över blåbären.
Nu väntar snart läggningsracet, lilla A håller på att avvänjas från middagsvilan, så det blir lite tidigare kväll för henne ikväll.
KRAM PÅ ER!
1 kommentar:
En verklig favorit! Ska prova den här varianten - ny för mig.
Skicka en kommentar