torsdag 8 augusti 2013

PREMIÄR, NY BEKANTSKAP OCH ANVÄNDNING FÖR ENGELSKAKUNSKAPERNAIgårkväll var det "premiär" för den här bloggerskan. Efter nära 3 veckors uppehåll från det mesta vad träning heter blev det en liten löprunda igårkväll, med plankan och situps som skön avslutning.
Måste erkänna att jag faktiskt är lite stolt över mig själv att jag sprang mer än gick, vilket har varit mitt mål hela tiden att mestadels springa,för att till sist enbart springa och inte gå något alls på löprundorna....
Ber om ursäkt för min not so fancy träningsoutfit,är det något jag är dålig på att prioritera så är det att shoppa fina och framförallt bra träningskläder......


Go´kväll torsdag!

Här hamnade jag efter en massa köksfix!
 Undertecknad fyller ju år nästa vecka och till helgen kommer mina föräldrar och svärföräldrar hit på lite födelsedagsfika, så något på fikabordet får man ju ha. Mer om det senare!
Idag fick jag stifta lite mer bekantskap med en av stortösens klasskompisar med familj. Hon vart nämligen bjuden dit på lite lek och lunch idag så nu fick jag äntligen se vart de bor. 
Extra kul är att de inte pratar så mycket svenska, men väl engelska, så då får man  all anledning att träna sin gamla skolengelska, väldans kul och givande, då jag brukar oftast få tunghäfta om jag ska säga något på engelska. 
Det har egentligen inte med att jag inte kan utan att jag är lite rädd för att det ska låta helknasigt i den andres öron! Idag gick det som sagt görsmidigt. 
Min teori är att om man pratar engelska med någon som varken har engelska eller svenska som modersmål så är ju båda på nästan samma"nivå" , vilket för mig känns lättast. 
Sedan kanske denna tes inte stämmer helt och hållet. 
 Jag och maken en amerikansk bekant och med henne är det ochså otroligt lätt att prata med, där har det snarare att göra med att hon inte har någon utpräglad dialekt, samt att hon är van vid att prata med andra som inte har engelska som modersmål....

Nu blev detta en  lång utläggning, hoppas ni inte tröttnade!
Det är däremot jag som ska ta en snabbdusch innan sängen hägrar.

Må så gott, vänner!

KRAM1 kommentar:

Postadress Torslanda sa...

Heja dig!!! Kul att komma igång. Jag var aktiv i början av sommaren men kom av mig. Snart så ...
Kul att träffa internationella vänner och prata engelska! Det drar snart igång för mig, på jobbet. Allt på engelska när det är internationella projekt.
Och inte ska du be om ursäkt för träningskläderna! Alla har vi sköna träningskläder och inte alltid fancy :)

Ha en fin kväll

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails