torsdag 6 juni 2013

Kladdkaka med kolatäcke


En enkel kladdkaka pimpad med karamelliserad mjölk som blir som ett krämigt kolatäcke över kakan.....


Burken med karamelliserad mjök tog inte slut när kolakakorna var färdiga. Resten av kolasmeten fick bli en krämig glasyr över en nybakad kladdkaka.
Alla har säkert "sitt" recept på den älskade kladdkakan här är mitt:

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
1/2 burk karamelliserad mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. 
Smörj och bröa en kakform med löstagbar botten.
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker och rör ner smöret. 
Blanda mjöl, salt, kakao och vaniljsocker i en separat skål och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i  15-20 minuter beroende på ugn.
När kakan har svalnat en aning, bred på den karamelliserade mjölken. Dekorera gärna med blommor eller strössel.



Våra fina tallrikar från Mateus passar ypperligt även som kakfat!

2 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Gud så gott! Kram Mia

Nazima sa...

Ja det var det! Tycker absolut du ska testa!
Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails