torsdag 14 mars 2013

Krämig kycklinggryta med risoni

God kväll!

Lite småseg efter dagens jobb. Började redan kl:6.00 imorse och det känns nästan inte mänskligt att börja jobba så tidigt, men, men bara att gilla läget! :-)

Tänkte tipsa er om en smarrig och lättlagad kycklinggryta som jag komponerat ihop efter eget huvud.
 Ni kanske minns att jag efterlyste tips om vad man kan servera till risonipasta och efter tips av en annan Instagramare så fick det bli kyckling till. 
Köpte (för första gången) färsk, färdigstrimlad och tomat/basilikakryddade kycklingfiléer. Himlans smidigt när man vill ha middagen på bordet inom max 15 minuter!

Detta hade jag i grytan, som räcker till 4-5 personer:

500g färdigstrimlade och kryddade kycklingfiléer
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk kycklingfond
1 msk soja
3 dl grädde
2 dl cremé fraiche
salt och peppar
 Smör och rapsolja att steka i

Fräs lök och vitlök i grytan. Tillsätt de strimlade kycklingfiléerna och låt de ta färg. Tillsätt fond, soja, cremé fraiche och blanda ihop. Låt puttra på svag värme i  ca. 5 minuter.
Servera med nykokt risoni och en sallad.
Smaskens, tyckte både barn och vuxna!


2 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Låter gott!

Snygg ny bild på din profil!

Nazima sa...

Ja, det var görmumsigt!
Tack snälla för komplimangen, det värmde!

Ha en fin fredag trots polarkylan!
Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails