tisdag 12 februari 2013

Happy Fettisdag!

Hej i Februarisnön och Fettisdagen!

Hur mår ni? Efter en lååång helg med sjukstuga,var det  skönt att åka och jobba idag. 
Feber och hosta har våra små drabbats av, men nu är vi (förhoppningsvis) på banan igen.

Sportlov för många, jag har gjort mitt bästa för att de ska få lite lovkänsla iaf. Imorgon ska A få följa med till mitt jobb och på torsdag har jag tagit en extra föräldradag så vi kan slappa ordentligt!
Idag är det Fettisdagen, vilket nog inte undgått någon. Jag har precis gjort i ordning ett fat med goa´ semlor som väntar på att avnjutas i TV-soffan. Barnen är inte så förtjusta i semlor så det blir tumanhand-fika med min man ikväll!
Brukar ju inte blanda ihop helg med vardag, vill säga inget fikabröd/godis etc. på veckorna, men en halv semla blir det nog.


Nästan homemade Semlor. 
Köpte ofyllda vetebullar, delade, gröpte ur lite  för att få ut lite vetebröd som jag vispade ihop med vispad grädde och mandelmassa. Vispad grädde,sedan locket på med lite florsocker pudrat över. 
Dessa blir så mycket goda än köpesemlor, men hemmagjorda från scratch är snäppet vassare, tycker jag!

Nä, nu får jag slita mig i förmån för semlefikat!

KRAM PÅ ER ALLA!!!

P.S Blir alldeles varm  i hjärtat när ni lämnar små hälsningar, betyder så otroligt mycket! Tusen tack för att ni tar er tid att plita ner några rader!
D.S3 kommentarer:

Elinor - Dietist om barnmat sa...

Mmmumma!
I Norge så heter det fastelavensbolle och oftast äts den utan mandelmassa utan bara med grädde och ibland med sylt. Men jag fick mig iallafall en, även om jag fick ta med mig mandelmassa själv :)

Karin sa...

Så gott med semla, mums! Mina barn gillar ena allut utom grädden och den andra allt utom mandelmassan haha!

Nazima sa...

Elinor:Kul att den traditionen finns i Norge på ett lite annat sätt, låter faktiskt smarrigt med sylt istället för mandelmassa.

Karin: Ja, dessa barn och smaker! :-)

På jobbet bakade min ena kollega semlor igår och eftersom man inte får ha nötter eller mandel i förskolans lokalera av allergiskäl så tog hon vaniljkräm som fyllning, gott, ännu godare var att hon rev ner lite apelsinskal i vispgrädden så det blev lite apelsinsmak, gudars va gott det var!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails