Sambalkotletter med ris och sallad. Smidig och lättlagad middag som sköter sig själv i ugnen!
Slänger även in ett litet middagstips denna söndagskväll! Idag har vi (förutom att förbereda oss mentalt för jobb/förskola/fritids imorgon) haft trevligt fikabesök av mina kära föräldrar samt hunnit göra färdigt vår matkällare/förråd i källaren.
Mer om det i ett senare inlägg. När man har fullt upp med massa projekt hemma är det himlans smidigt med middagsmat som nästintill sköter sig själv.
Idag lagade jag en vardagsfavorit; Sambalkotletter med ris. Minimalt med arbetsinsats och sköter sig själv när den väl är i ugnen.
Här ska ni få receptet:
3-4 fläskkotletter
2 dl cremé fraiche av valfri fetthalt
3 dl grädde av valfri fetthalt
1 tsk sambal oelek
1 msk soja
2 pressade vitlöksklyftor
salt och vitpeppar
Sätt ugnen på 230 grader. Stek kotletterna hastigt i 3 minuter i stekpannan, salta och peppra.
Lägg över dem i en smord, ugnssäker form.
Blanda ihop , cremé fraiche, grädde, soja, sambal oelek och pressade vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen och tillaga i ca. 1 timme. Vänd kotletterna efter halva tiden, för att få extra fin stekyta på båda sidorna.
Servera med ris och en fräsch sallad!
Supergott och poppis bland såväl barn som vuxna!
1 kommentar:
Supergott recept.
Skicka en kommentar