Goḱväll!
Får man lov att fresta med ett smarrigt middagstips trots den sena timmen?!
Idag provade vi ett nytt recept ur Arla Köket Vardag; Italiensk kycklingpasta. Precis lika smaskigt som det låter; en krämig pastasås med kycklingfilébitar, bladspenat, grädde vitlök och soltorkade tomater.... Låter inte så pjåkigt eller hur?!
Detta behövs för 4 portioner:
300g pasta av valfri sort
250g fryst bladspenat eller 150g färsk
3-4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
6-8 marinerade solttorkade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde
Smör&rapsolja att steka i
Koka pastan. Tina den frysta bladspenaten och krama ur vattnet ur den.
Skär kycklingen i små bitar och stek i smör och rapsolja i en gryta eller stekpanna. Salta och peppra.
Skär soltorkade tomater och vitlöksklyftorna i småbitar och lägg i grytan/stekpannan. Tillsätt bladspenat och grädde och låt puttra ihop några minuter.
Servera med nykokt pasta, vi tog gnocchi, eftersom det var det enda i pastaväg som fanns hemma för tillfället, nästa gång ska jag prova med tagliatelle, blir nog ÄNNU godare!
Perfekt vardagsmiddag som går fort att laga, men smakar helg!!!!
Prova!
3 kommentarer:
Denna har vi med gjort och det smakade riktigt gott!!
Javisst är den! komemr defintivt upprepas!
Jättegod pastasås!! Bjöd min pojkvän på detta men använde 3 dl grädde istället för matlagningsgrädde. Gjorde det extra gott!!
Skicka en kommentar