Happy lördag på er!
Här njuter vi av en lugn och skön hemmalördag, med något omkullkastade planer.
Besök hos älskade systeryster som ligger på sjukhus stod på schemat, men då lilleman är lite kass i magen är det bäst att hålla sig inom hemmets fyra väggar.
På söta vännen J:s begäran kommer här ett gott lunch/middagstips så här på helgen.
Vem gillar inte köttfärssås???? Perfekt att ta till när fantasin tryter och går att variera i det oändliga. Äta tillsammans med pasta, på varma mackor, i ett pajskal, på pizzan, you name it!
Alla har säkert "sitt" recept på denna underbara maträtt och den här köttfärssåsen går inte av för hackor; Köttfärssås a´la Ingela.
Ingela var/är kokerska på mitt jobb och detta supersmarriga receptet på köttfärssås har jag fått av henne.
Detta behövs för ca. 4 portioner: 500g nötfärs
33 cl matlagningsvin, rött eller vitt
1 burk passerade tomater
2-3 msk tomatpuré
1-2 tsk socker
1 köttbuljongtärning + 2 dl vatten
2 vitlöksklyftor
2 finhackade gula lökar
2-3 msk smör & rapsolja eller olivolja
örtkryddor (basilika eller oregano)
salt och vitpeppar
Finhacka löken( gul -och vit) och fräs denna på medelstark värme. Rör ner färsen och tillsätt tomatpure´och socker. Låt detta fräsa en stund. Späd sedan med vin, passerade tomater, buljongtärning+ vatten och örtkryddor. Låt koka upp och låt sedan småputtra i ca. 20 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar och red av eventuellt med maizenaredning. (3 msk maizena + 1/2 dl vatten).
Servera med nykokt pasta och grönsaker!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar