lördag 20 november 2010

Snöig lördag och trerätters till middag

God lördagskväll, alla!
 Idag vaknade vi till synen av  ett tjockt snötäcke  som lagt sig på marken och hustaken. Har gått med mer eller mindre spirande julkänslor denna dag.
På förmiddagen packade vi in oss i bilen hela familjen för att ge oss iväg till invigningen av den nygamla lanthandeln som ligger i närheten av svärföräldrarna. De är förövrigt med och   ska sälja svärfars oootroligt goda honung och en andra massa honungsrelaterade produkter.
Ikväll kände vi att vi ville slå på lite större vad beträffar middagen. Närmare bestämt trerätters. Till förrätt blev det saffransdoftande fisksoppa med vitlöksbröd och hemgjord aioli, premiär för min del att göra aioli själv istället för att köpa. Det blev faktiskt gott, om jag ska vara ärlig.




Till varmrätt åt vi rostbiff stekt i grillpanna serverat med potatisgratäng, rödvinssky och Bearnaise, mmmmm, så gott det var!


Till dessert var det meningen att jag skulle försöka mig på att laga cremé brulé men resultatet blev något kaosartat, utseendemässigt, men gott smakade det iallafall, säkerligen mycket tack vare de frysta blåbären/hallonen.

Nu sitter jag här jättemätt och belåten och väntar på att maken ska komma ner efter att ha nattat A. Sedan blir det soffläge och hyrfilm, tror jag.
Imorgon väntar en utflykt till storstaden.
Trevlig helg på er!

1 kommentar:

En helt vanlig mamma sa...

mumsigt värre.
Hoppas ni får en trevlig dah i staden, vi ska också till stora staden och förhoppningsvis en titt i det blågula varuhuset-)

Kramkram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails