måndag 19 juli 2010

Smarrig banankaka med chokladfrosting

God morgon på er!
Måste bara så här i semestertider då man har mer tid än vanligt att baka smarriga saker och bjuda in till trevliga fikastunder tipsa er om en heeeelt underbar banankaka toppad med en fantastiskt god chokladfrosting.
Receptet hittade jag hos Victoria som driver den helt underbara bloggen Matplatsen och till en kaka behövs följande:
Banankaka:
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop socker, mjölk, salt, vaniljsocker och blanda ner smöret. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten.
Hacka chokladen grovtoch blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll smeten i en smord och bröad form,gärna med löstagbar botten. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 30-40 minuter.
Chokladfrosting
30 g mjukt smör
2 1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
50 g phiadelphiaost
silverpärlor och florsocker - till garnering
Rör ihop allt utom garneringen till en krämig smet.
Bred smeten på kakan när den svalnat. garnera med lite florsocker och silverkulor...

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails