Visserligen är det blott bara tisdag, men eftersom veckorna går så snabbt så är det ju snart fredag igen och då vill man ju allt som oftast äta och dricka lite extra gott. Sedan är det ju faktiskt onsdag imorgon, lill-lördag för vissa och för andra blott endast två dagar kvar till fredagen och helgen...
Här kommer därför ett smarrigt recept till fredagsmyset.
Receptet komponerade jag ihop inför Concealed wines Tapas challenge. Tog dock inte hem någon vinst, men det var hur som helst kul att det blev publicerat på deras hemsida.
Vi firar in våra fredagar med fredagsmys, äter en extra god middag, tar kanske ett glas vin till, dessert och Alida får dricka saft till middagen, höjden av lycka för henne. Hur brukar ni fira in Era fredagar????
Het Räkcrostini
4 personer
Ingredienser:
Crostini:
1 baguette
Sätt ugnen på grill. Skär baguetten i sneda skivor. Ringla över lite olivolja och rosta dem lätt, passa noga så de inte blir brända.
Het räkröra:
400g skalade räkor, färska eller frysta
2 msk curry
2 vitlöksklyftor pressade
1 ½ tsk paprikapulver
1 ½ tsk cayennepeppar
1 msk chilisås
1 msk olivolja
Lite finhackad dill till dekoration
Fräs alla kryddor i olivoljan i en tjockbottnad kastrull eller gryta och tillsätt sedan de pressade vitlöksklyftorna och chilisåsen.
Rör ner räkorna och låt de bli nätt och jämnt varma.
Fördela den heta räkröran på crostinisskivorna, och strö över den finhackade dillen.
Fräs alla kryddor i olivoljan i en tjockbottnad kastrull eller gryta och tillsätt sedan de pressade vitlöksklyftorna och chilisåsen.
Rör ner räkorna och låt de bli nätt och jämnt varma.
Fördela den heta räkröran på crostinisskivorna, och strö över den finhackade dillen.
Servera som förrätt och gärna ett glas vitt till, då helst Van Loverens, chardonnay, som passar super till!!!
4 kommentarer:
Låter gott! Måste jag testa;)
Åh vad gott det lät. :) Smart sätt att göra egna crostini, det får vi testa!
Åååh va gott det såg ut! MmmMMH! :>
Ja, det är verkligen smarrigt, om jag får erkänna det själv.... Har dessutom kommit på att färska räkor alternativt fryst räkor med skal blir godast i denna rätt, färdigskalade räkor frysta eller i lake gör sig icke besvär !!!! :-)
Skicka en kommentar