torsdag 11 februari 2010

Onsdagsmys hos oss...

Begreppet "fredagsmyyyys" är ju vida känt bland hela svenska folket tack vare OLW:S reklamjingel, som vill få oss konsumenter att äta massa onyttiga, feta, flottiga , men tyvärr så goda chips och annan snacksfredagsmyset.
Jag ska inte säga något för jag ääälskar fredagsmys.
Vi har dock "infört" onsdagsmys ,som för andra kanske kallas lill-lördag. Detta innebär att hela familjen samlas i soffan och fikar något gott tilltugg till théet, kaffet och vällingen.
Igår fikades det sega chokladrutor som mannen hittade i frysen. Kakorna påminner om amerikanska brownies.För mig som VV:ar gick det riktigt bra utnyttjade lite av min veckobonus och tog en liiten, liiiten bit......
Detta behövs för en sats:
100g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Smörj och bröa en ugnsform . Smält smöret och låt det svalna av en aning. Vispa ägg och socker pösigt och häll i det smälta smöret.
Blanda alla torra ingredienser i en separat skål och rör sedan ner detta försiktigt i ägg/smör/socker-smeten. Häll smeten i formen och grädda i 35 minuter på 150grader i ugnen.
Fikatajm, Alida tyckte det var lite kallt inomhus så hon pälsade på sig både mössa och vantar, detta till trots att vi eldade i kaminen just då.....

Alida och Knut tar sig en svängom innan onsdagsmyset drar igång....

3 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Såå sööta!

kram Mia

Karin sa...

Så söta de är!

Bra med onsdagsmys också, inte fel att mysa till det lite mitt i veckan också.
Nu ska jag mysa så lagom och dra till jobbet, ha en bra helg!

Nazima sa...

Tack snälla för komplimangerna om mina barn :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails