Detta recept kommer ifrån boken "Kladdkakor" av Linnea Seidel i samarbete med Aftonbladet och Tasteline.
Vill man lyxa till denna kaka lite extra kan man smälta lite ljus choklad och blanda ner i den ljusa smeten.
Resultatet blir en härligt,god kladdkaka med influenser av tigerkaka.
Detta behövs för en kaka på ca. 8-10 bitar:
2 ägg
3 dl socker
125 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform.
Smält smöret/margarinet. Rör ihop ägg och socker och blanda ner det smälta smöret/margarinet. Låt sockret smälta lite, det tar max någon minut. Blanda sedan mjöl och vaniljscoker och dela upp smeten i två skålar. Rör ner kakaon i den ena. Varva ljus och mörk smet i bakformen och dra med en kniv för att få marmorerat mönster på kakan. Grädda kakan i ca. 20 minuter.
Njut den ljummen med lättvispad grädde eller bara som den är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar