lördag 10 oktober 2009

Helgmiddagar

Igår, fredag körde vi på "plockmatstemat" och åt en liten buffé som bestod av varmrökt, cajunkryddad lax, räkor, skagenröra, ägghalvor,bröd lite ostar, vindruvor.
Behöver jag säga att jag som vanligt tog i överkant så vi åt detta till lunch idag?!



Idag, lördag slängde jag ihop en högst egenimproviserad kycklinggryta till middag. Detta behövs för ca. 6 portioner:

Kycklinggryta 4-6 portioner
ca 600g kycklinginnerlårfiléer
1 gul lök
1 grön & 1 gul paprika
3 dl minimat
3 dl creme´fraiche
0.5 tsk sambal oelek
1 msk mango chutney
1 msk kyckling eller köttfond
1 msk soya
salt & peppar


Strimla kycklingen och bryn i en gryta, salta & peppra.
Skala & hacka löken och låt den fräsa med i grytan. Strimla paprikan och lägg åt sidan så länge
Häll på grädden,cremé fraiche, soyan, sambal oelek, chutney, kött eller kycklingfond, Och låt puttra på svag värme under lock i ca 20 minuter,
efter halva tiden rör ner paprika strimlorna.
Servera med ris & en god sallad



Till efterrätt blev det hederlig kulglass med hemgjord chokladsås efter Leilas recept, detta behövs för en kanna:


2 dl strösocker


1 dl kakao av god kvalité


2 dl vatten


1 msk matolja


Blanda alla ingredienser utom matoljan i en kastrull och sjud i ca. 3 minuter. Rör ner matoljan och servera genast eller låt svalna om ni väljer att inte äta den varm. Servera med god glass av god kvalité. :-)


Vad har ni avnjutit för gott i helgen?


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser gott ut, vad duktig du är!

Hem och Lycka sa...

Å gud så gott!

kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails