Igår, fredag körde vi på "plockmatstemat" och åt en liten buffé som bestod av varmrökt, cajunkryddad lax, räkor, skagenröra, ägghalvor,bröd lite ostar, vindruvor.
Behöver jag säga att jag som vanligt tog i överkant så vi åt detta till lunch idag?!
Idag, lördag slängde jag ihop en högst egenimproviserad kycklinggryta till middag. Detta behövs för ca. 6 portioner:
Kycklinggryta 4-6 portioner
ca 600g kycklinginnerlårfiléer
1 gul lök
1 grön & 1 gul paprika
3 dl minimat
3 dl creme´fraiche
0.5 tsk sambal oelek
1 msk mango chutney
1 msk kyckling eller köttfond
1 msk soya
salt & peppar
Strimla kycklingen och bryn i en gryta, salta & peppra.
Skala & hacka löken och låt den fräsa med i grytan. Strimla paprikan och lägg åt sidan så länge
Häll på grädden,cremé fraiche, soyan, sambal oelek, chutney, kött eller kycklingfond, Och låt puttra på svag värme under lock i ca 20 minuter,
efter halva tiden rör ner paprika strimlorna.
Servera med ris & en god sallad
ca 600g kycklinginnerlårfiléer
1 gul lök
1 grön & 1 gul paprika
3 dl minimat
3 dl creme´fraiche
0.5 tsk sambal oelek
1 msk mango chutney
1 msk kyckling eller köttfond
1 msk soya
salt & peppar
Strimla kycklingen och bryn i en gryta, salta & peppra.
Skala & hacka löken och låt den fräsa med i grytan. Strimla paprikan och lägg åt sidan så länge
Häll på grädden,cremé fraiche, soyan, sambal oelek, chutney, kött eller kycklingfond, Och låt puttra på svag värme under lock i ca 20 minuter,
efter halva tiden rör ner paprika strimlorna.
Servera med ris & en god sallad
Till efterrätt blev det hederlig kulglass med hemgjord chokladsås efter Leilas recept, detta behövs för en kanna:
2 dl strösocker
1 dl kakao av god kvalité
2 dl vatten
1 msk matolja
Blanda alla ingredienser utom matoljan i en kastrull och sjud i ca. 3 minuter. Rör ner matoljan och servera genast eller låt svalna om ni väljer att inte äta den varm. Servera med god glass av god kvalité. :-)
Vad har ni avnjutit för gott i helgen?
2 kommentarer:
Det ser gott ut, vad duktig du är!
Å gud så gott!
kram
Skicka en kommentar