På kvällen festade vi till det och lagade en trerätters middag, till förrätt åt vi skagenfyllda krustader och till varmrätt blev det gorgonzolafylld laxfile´med vitvinsås och pressad potatis.Receptet finns här! Till efterrätt mumsade vi på Mjölkchokladpannacotta:
4-5 portioner
4 dl vispgrädde
150g mjölkchoklad
3 msk strösocker
1 gelatinblad
Börja med att lägga gelatinbladet i kallt vatten i ca. 5 minuter. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och sockret, häll detta över chokladhacket och tillsätt gelatinet, rör tills smeten är helt slät. Låt stelna i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten. Denna desserten är nog bland det godaste jag vet. Första gången jag åt den var på min kusins 25-årsfest för massa årsen. Har bjudit på den ett flertal gånger ni vi haft middagsgäster och den har varit uppskattad!
1 kommentar:
Lät urgott med mjölkchokladpannacotta! Mmmmmmm!!!! måste provas! tack för receptet!
Ja den boddyn du köpte till Knut är ju så söt!!!
kramar
Skicka en kommentar