onsdag 28 november 2012

Testlagar....

Till helgen får vi trevligt besök av makens bror och hans fru.
Det blir en smarrig 3-rätters middag. Förrätten och varmrätten är spikad sedan länge, men desserten har tålts att fundera över. Nu har jag dock äntligen kommit på vad vi ska bjuda på till dessert. 
Efter tips inne hos Bella, blev jag inspirerad att provlaga systrarna Eisenmanns chokladpudding
Igår åt vi den och alla  tyckte den var görgod, så detta måste ni testa!



Detta behövs till 6 portioner

1/2 vaniljstång

5 dl mjölk 
2 äggulor
 1 dl strösocker
 2 msk maizena
 2 msk kakao
 1 krm salt 1
50 g finhackad mörk choklad (60–70 % kakao) 
1 msk rumsvarmt smör 

 Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en tjockbottnad kastrull. Lägg även i stången. Häll i mjölken, koka upp och låt sjuda i 3–5 minuter.

 Vispa äggulor, socker, maizena, kakao och salt. Häll ner blandningen i mjölken under ständig vispning. Låt sjuda över svag värme under fortsatt vispning till en kräm – den får inte koka.
Ta upp vaniljstången. Tillsätt chokladen och smöret och rör tills all choklad har smält.
Häll upp chokladpuddingen i portionsskålar. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet tills puddingarna har kallnat.


Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails