Banankaka är en av favoriterna här hemma och eftersom det låg några brunfläckiga bananer på fruktfatet fick dessa följa med ner i en muffinssmet tillsammans med grovhackad mörk choklad. Resultatet blev en saftig och god muffins med smak av banan och choklad.
100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 övermogna bananer
100g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner mjölken.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Blanda bakpulver, mjöl och salt i en separat bunke. Häll ner mjölk-smörblandningen i äggvispet och rör försiktigt ner mjöl-bakpulverblandningen. Mosa bananerna och grovhacka chokladen. Rör ner detta försiktigt i muffinssmeten.
Placera ut formar på en muffinsplåt och fördela smeten i. Grädda muffinsen i ca 10-15 minuter i mitten av ugnen.
Kakfat från Indiska, muffinsformarna kommer från Lagerhaus.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar