torsdag 4 februari 2010

Spaghettigryta med köttfärs


Inspirerad av matplatsens pastapanna, lagade jag en spaghettigryta till kvällens middag.
En perfekt vardagsrätt och variation till den vanliga köttfärssåsen.
Resultatet blev en krämig gryta med köttfärs och spaghetti som uppskattades av alla i familjen.

Till 4 portioner behövs:

400-500g nötfärs
1 burk smaksatt créme fraiche,"paprika/chili"
2 dl grädde av valfri fetthalt
1 gul lök
ca. 8-10 färska champinjoner eller en burk om 400g
1 liten burk majs
salt & peppar
Smör eller olja att steka i

Spaghetti eller annan pasta av valfri sort.

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, gärna 1 minut kortare än vad som står för att det ska bli al dente.
Hacka löken och skiva de färska champinjonerna, häll av spa´t på burkchampinjonerna(om du använder burksvamp).
Stek svamp och lök hastigt och smula sedan ner färsen. Låt steka en stund så färsen tar färg.

Tillsätt sedan créme fraichen, grädden och majsen. Smaka av med salt och peppar och häll i spaghettin och rör om så allt blir väl blandat.
Servera med grönsaker vid sidan om.


Och imorgon är det redan fredag igen. Veckorna går helt otroligt snabbt, var ju inte så värst längesen det var helg.
Här kommer vi som vanligt fredagsmysa med god mat & dryck.
Blir något med fläskfilé, men vet inte exakt vad. Har ni några goda fläskfilérecept så får ni gärna dela med er!
Tänkte slå på stort och göra hemmagjord chokladpudding till efterrätt, alltså inte någon pulvervariant, utan från grunden. Har ett recept på lut, men har ni några andra får ni mer än gärna dela med er!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails